Meteo Havelte

Alle dagen worden de weergegevens op het eigen station in Havelte verzameld en geregistreerd, waarbij er rekening gehouden moet worden met de ligging van het station. Enig dorpseffect treed natuurlijk wel op. In een stad of dorp is het al gauw enkele tienden van graden warmer en ook bijvoorbeeld de wind is in kracht wat minder dan op het vlakke land. Toch is er in de loop der jaren een aardig archief opgebouwd, wat een goed beeld geeft van de verandering (?) van het weer in de loop der jaren.  


AREND ZANTING
In het dagelijks leven ondernemer (klik hier voor mijn LinkedIn profiel) en in de vrije tijd onder andere enthousiast weeramateur.
De interesse in het weer is een gevolg van mijn vakrichting. Als jonge schildersleerling had ik een hekel aan 'slecht' weer. Voor een schilder betekent “slecht”: regen en kou. Toen stond ik al, elke morgen voordat ik naar mijn werk ging, met de neus in de lucht om te kijken wat voor weer het was en hoogstwaarschijnlijk zou gaan worden. Intussen heb ik dat dus ruim 40 jaar gedaan en het kijken in de lucht is gebleven, maar er zijn allerlei andere informatiekanalen bij gekomen. O.a. de gegevens van diverse weerinstituten zijn van onschatbare waarde met daarnaast de dagelijkse gegevens van diverse waarnemers. Alle gegevens samen geven een perfect weerbeeld en dat is dan ook meteen de basis voor de weersverwachting(en).
Ik heb zelf natuurlijk ook allerlei (semi) professionele waarnemings-instrumenten rond mijn huis staan.

Langzamerhand ontstond de drang om mensen te informeren en te laten meegenieten van het weer in al zijn hoedanigheden en is o.a. deze blog ontstaan.
Op de startpagina staat de meest recente verwachtingen met daaronder het weer van de afgelopen 7 dagen. M'n verwachtingen omvat het weer voor vandaag, morgen en de komende 7 dagen. 

In samenwerking met Roland van der Zwaag en John Havinga verzorg ik bij toerbeurt de weerpraatjes in de weekenden op RTV Drenthe. 

Daarnaast verzorg ik wekelijks de weerpraatjes voor diverse lokale radiostations, t.w.;
- RTV SLOS (Steenwijk)
- RTV Meppel
- Streekradio De Wolden
- RTV Borger-Odoorn
- Radio Hoogeveen
Om door te linken naar de sites van deze omroepen klik hier. 

en schrijf voor de 'tekst TV' van RTV Meppel de dagelijkse weercolumn.

Hartelijke groet en bedankt voor uw bezoek. 
Arend Zanting.